gener 15, 2009

La TV pels menuts

Posted in Recomanacions a 6:45 am per Victor

Quan un té un nen petit, de vegades tenir al peque distret una estona és més que convenient.

Una eina feta servir per la majoria dels pares, és posar al nen davant de la TV i tenir-lo distret una estona. Desgraciadament, els continguts que fan, no sempre són els més adequats a la edat dels nens.

Una alternativa, és posar al nen un contingut que nosaltres considerem correcte. Us poso alguns dels programes que es poden trobar en DVD que jo crec molt recomanables.

* Fins als 2 anys no hi ha gaire temps de deixar al nen sol amb la TV. Al menys nosaltres no ho vam fer (de fet ara encara ho fem molt poc i només als matins que la Conxi va de bòlid). Però una série que els agrada molt, és la dels teletubbies. És una sèrie que no entenc com agrada als nens, però en general els encanta, i està en català.

* A partir dels 2 anys, una sèrie genial és Pocoyo. Aquesta sèrie fins i tot m’encanta a mi. No està en català, però els comentaris del narrador són molt divertits. Tracta de com un nen petit descobreix les coses a la vida. Gairebé no té decorats, però a la que has vist un episodi, vols continuar descobrint nous amics del Pocoyo. Cada episodi dura uns 6 minuts.

* A partir dels 3 anys, tenim una maravella de sèrie de Disney. Es tracta dels Little Einsteins. En aquesta 4 nens ens ajuden a conèixer compositors i artistes clàssics junt amb les seves obres, tot això narrat en un contexte d’una petita aventura. Episodis d’uns 20 minuts que demostren que la TV a la vegada que distreu també pot ensenyar.

A més d’aquestes sèries, tenim un munt de pel·lícules de Pixar, Disney, Dreamworks, Studio Ghibli, etc, però són evidentment més llargues i parlar d’elles supera la intenció d’aquesta entrada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: