Juliol 15, 2009

El “panchito” perd el nom

Posted in Curiositats a 6:00 am per Victor

Aquest cap de setmana vam anar al Cosmocaixa i entre les activitats que vam fer, va ser anar al click, un espai on els nens poden manipular diversos materials i s’ho passen molt bé a l’hora que aprenen coses.

Un dels materials que hi ha, és un hipopòtam de força pes, que els nens poden experimentar d’aixecar mitjançant una palanca. De sempre que hem anat, ens havien explicat que es deia “panchito” donat que tenia una panxa ben gran i per això era molt pesant. Però ara sembla que ha perdut el nom.

A les monitores que hi havia, els va sorprendre que anomenessim panchito a l’hipopòtam, i ens van preguntar si haviem vingut altres vegades feia un temps. Efectivament, ja fa un parell d’anys que anem i no recordava jo que havien deixat de dir-li panchito. Però és que els caps de la fundació de la Caixa, han considerat que el nom no era políticament correcte (per això de la panxa gran) i que deixava de tenir nom.

Igual és que els nens es reien dels amics grasonets i els deien hipopòtam o panchito, i des de la fundació han mirat d’evitar això, però tinc la sensació de que a vegades ens mirem massa el melic en alguns temes que penso no tenen importància i que pels nens, posar nom a les coses els ajuda a agafar vincles.

En tot cas, per nosaltres sempre serà el “panchito” i recomanem molt a tots els papis amb nens a partir de 3 anys que vagin al cosmocaixa, doncs per 12 euros l’any, pot entrar tota la familia i tenir descomptes a les activitats (que surten a 1.5 euros per persona, i en unes quantes d’elles paguen només els nens).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: